skip to Main Content

“LANACO smo prepoznali kao jednog od partnera koji će u narednom periodu nastojati još snažnije povući ekosistem IT kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i globalno“, rekao je generalni direktor korporacije Microsoft Satja Nadela na svečanom ručku koji je upriličen sa predstavnicima kompanije LANACO na globalnoj Microsoft konferenciji.

Kompanija LANACO je prvi Microsoft partner iz Bosne i Hercegovine koji je imao priliku da na glavnoj konferenciji, koja se ove godine održava od 10. do 14. jula u Torontu u Kanadi, primi nagradu “Microsoft Country Partner of the Year”.

Nagradu je u ime kompanije LANACO preuzeo menadžer Grupe za razvoj poslovanja Dragan Ninić, koristeći priliku da se kompaniji Microsoft još jednom zahvali na dugogodišnjem, izuzetno uspješnom partnerskom odnosu, ističući jačanje ovih veza u budućnosti.

“Zahvalni smo kompaniji Microsoft na ovom izuzetnom priznanju i povjerenju koje nam je ukazano i koje dodatno učvršćuje partnerstvo koje traje duže od 15 godina. Ovo je zalog da u budućem vremenu, posebno nakon otvaranja Tehnološkog centra, budemo još profesionalniji i uspješniji u saradnji sa najvećim svjetskim IKT kompanijama kao što je Microsoft, te da zajedničkim snagama našim klijentima isporučimo najbolja i najsavremenija rješenja”, kazao je.

Ovo priznanje, dodaje Ninić, je još jedna potvrda konkurentnosti domaćih stručnjaka na međunarodnom tržištu i spremnosti da se podrži globalno aktuelna digitalna transformacija.

“Microsoft Country Partner of the Year” namijenjena je partnerima koji su tokom godine pokazali profesionalnu izuzetnost i uspješnost u pružanju rješenja zasnovanih na “Microsoft” platformi. Značaj nagrade se ogleda u oštroj konkurenciji od 2.500 učesnika iz 119 zemalja svijeta.

Back To Top