skip to Main Content

Sarajevo Osiguranju Priznanje Stvaratelji Za Stoljeca 1424860625

 

– Vršilac dužnosti direktora Sarajevo-osiguranja Arif Kulić kazao je u intervjuu Oslobođenju  da je  u okviru restrukturiranja ovog društva Vlada FBiH, kao manjinski vlasnik, osigurala stručnu podršku u vidu tima eksperata.

– Ovakav vid podrške nam je bio od velikog značaja, prvenstveno jer smo pojačali kapacitete u unapređenju, optimizaciji i praćenju poslovnih procesa. Pored Vlade FBiH istakao bih pozitivno djelovanje i drugih dioničara, a prije svih fondova čije su aktivnosti koordinirane i u najboljem interesu Sarajevo-osiguranja. Naš zajednički cilj je vraćanje na poziciju domaćeg tržišnog lidera u osiguranju i sve što smo u ovom kratkom vremenskom periodu uradili, usmjereno je u pravcu ostvarenja tog zadatka – kazao je Kulić.

Nova uprava je, kako kaže,  odlučno ušla u sređivanje stanja, te pokrenula brojne procese sa ciljem da se poslovanje stabilizira.

– U prvih šest mjeseci ostvarili smo 29,7 miliona KM premije i isplatili 16,7 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja. Očekujem poboljšanje poslovnog rezultata, nakon što provedemo sve planirane procese i restrukturiramo kompaniju u skladu sa dobrom praksom upravljanja u osiguravajućim kompanijama – kazao je Kulić.

Izvor:FENA

 

Back To Top