skip to Main Content

B 160226094

 

Zahvaljujući Konzumu BiH, deset pripadnica nježnijeg spola uskoro će pokrenuti vlastiti posao, te dobiti priliku da se okušaju u poduzetništvu i tako ostvare ekonomsku nezavisnost.

Rezultat je to konkursa koji je Konzum BiH realizirao tokom marta, s ciljem davanja podrške ženskom poduzetništvu, te smanjenju nezaposlenosti među ženama.

– Konzum BiH je svim ženama posvetio mjesec mart tokom kojeg smo u našim prodajnim objektima priredili mnoštvo iznenađenja i edukativnih sadržaja. Posebno nas raduje da smo bili u prilici, kao kompanija koja ima 68 posto uposlenih žena, omogućiti da deset žena iz BiH, zahvaljujući svojim projektima, pokrene vlastiti posao. Iako nam je prvobitna namjera bila osigurati sredstva za šest projekata, zbog kvalitete i broja prijavljenih, ipak smo odlučili bespovratna sredstva dodijeliti za deset žena koje će uskoro početi zarađivati vlastiti novac, te tako poboljšati kvalitet vlastitog i života svoje porodice – istakla je direktorica Sektora marketinga u Konzumu BiH Irena Miličević.

Na konkurs s projektima samozapošljavanja tokom marta prijavljivale su se žene iz cijele Bosne i Hercegovine. Konzum BiH će uskoro predstaviti i dobitnice bespovratnih sredstava, kao i projekte za koje su dobili novčanu podršku, saopćeno je iz Konzuma BiH.

Back To Top