skip to Main Content

Igor Bilandžija

UniCredit je objavio da je Klas d.d. Sarajevo jedna od četiri odabrane kompanije za UniCredit CEE Lounge, inovativnu inicijativu koja omogućava ambicioznim privatnim kompanijama da ubrzaju svoj rast.

UniCredit CEE Lounge, dio uspješnog ELITE programa Grupe londonske berze, pokrenut je 2015. godine. Iz devet zemalja Centralne i Istočne Europe, prethodno je odabrana 21 kompanija. One već započinju četvrti od osam glavnih treninga i modula edukacije.

„Izuzetno smo ponosni  što smo dobili mogućnost učešća u ovom programu i što su nas Londonska berza i UniCredit prepoznali kao ambiciozno preduzeće sa potencijalom rasta i razvoja. Mi našu snagu i osnovu za dalji rast i razvoj temeljimo na našim brandovima sa izvorištem utkanim u bogato nasljeđe bosanske kuhinje, čiji ukusi privlače ljude širom Europe i Svijeta. Upravo zbog toga, bilo je zanimljivo sticati nova znanja koja polaze od strateškog promišljanja razvoja poslovanja. Bosna i Hercegovina defintivno ima šta ponuditi regionalnim, ali i globalnom tržištu. Naše posebnosti su naša konkurentska prednost. Vjerujemo da će pristup novom znanju u vidu obrazovanja, usavršavanja i treninga kroz ovaj program dodatno ubrzati naš daljnji rast i razvoj, kako bismo u budućnosti pružali još kvalitetniju uslugu našim klijentima.”, izjavio je Rusmir Hrvić, direktor Klas d.d. Sarajevo.

ELITE je podržao preko 450 intrenacionalnih kompanija, a u svojoj rastućoj zajednici ima 150 savjetnika i preko 100 investitora.

„Naša ambicija je da budemo istinski partner našem klijentima u njihovom daljnjem rastu i razvoju i stvorimo dodatnu vrijednost u našem odnosu. Upravo iz tog razloga posvećeni smo kontinuiranom pronalasku inovativnih rješenja, a program ELITE jedno je od njih. Sretni smo što zahvaljujući snazi i kapacitetu Grupe UniCredit imamo mogućnost našim klijentima iz BiH ponuditi učešće u programu ELITE, koji nudi podršku u procesu rasta i razvoja kompanija, te pristup inovativnim uslugama“, izjavio je ovim povodom Igor Bilandžija, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredit Bank.

Slijedeći dobre rezultate, UniCredit u saradnji sa Grupom londonske berze, primit će treću grupu klijenata u ELITE UniCredit CEE Lounge. Klas d.d. Sarajevo i svi drugi učesnici dolaze iz široke UniCredit mreže iz zemalja Centralne i Istočne Europe.

Učešće u programu ELITE predstavlja veliku vrijednost za ove klijente, dok ova inicijativa UniCreditu pomaže da unaprijedi svoje usluge klijentima. Andrea Diamanti, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva za Centralnu i Istočnu Europu je ovom prilikom izjavio, ”Zadovoljni smo što možemo održati bliske odnose sa svojim klijentima na inovativan način kroz ELITE program. Ovo predstavlja jedinstvenu priliku za nas da se bolje upoznamo sa njihovim potrebama i strategijama, dok oni također dobijaju priliku da nas bolje upoznaju i da osjete vrijednost naše stručnosti i mreže.

Luca Peyrano, direktor ELITE je dodao: ”Partnerstvo ELITE-a i UniCredita u Centralnoj i Istočnoj Europi nastavlja jačati, što možemo posvjedočiti i danas kada se ELITE UniCredit CEE Lounge pridružuje nova grupa ambicioznih kompanija. Pružiti evropskim najdinamičnijim kompanijama instrumente i prilike za razvoj, je zajednički cilj koji dijelimo sa  UniCreditom.

Okruženje ELITE pomaže brzorastućim kompanijama da se bolje upoznaju sa različitim opcijama finasiranja i priprema ih za odnose sa investitorima. ELITE također okuplja rastuće kompanije dajući im priliku da inspiriraju jedni druge, razmjenjuju ideje i najbolje prakse i identificiraju međusobne zajedničke poslovne mogućnosti.

 

 

 

 

 

 

OUniCreditBank

Sukupnomaktivomod 4,4milijardeKMikapitalomod 764,2 milionaKM, Bankaupravljamrežomod 78  poslovnicaipokrivacijeliteritorijBosneiHercegovine, zbogčegajeUniCreditBankdostupnasvakomklijentuusvakomvećemgraduimjestuBiH. (podacisa 30.06.2016.)

Back To Top