skip to Main Content

Vozni park kompanije Centrotrans Eurolines bogatiji je za pet novih autobusa. Riječ je četiri autobusa marke MAN i jedan autobus marke Ayats čija investicija iznosi 2,7 miliona KM.

Svi autobusi raspolažu sa najnovijom opremom kao što je audio+video, klima, kafe aparat, navigacija i druga sofisticirana oprema koja će dodatno unaprijediti uslugu i kvalitet prijevoza na linijama Centrotrans Eurolinesa. Vozila su opremljena sa motorom najnovije generacije, koji ispunjavaju Euro 6 standarde štetnih emisija.

Na konferenciji za medije koja je održana danas u Sarajevu nove autobuse predstavio je generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines Safudin Čengić koji je ovom prilikom istakao:

„Novi autobusi namijenjeni su za međunarodne linije prema Njemačkoj, Austriji i Francuskoj. Nabavkom ovih vozila finalizirana je investicija kupovine autobusa za 2016. godinu, u kojoj je kupljeno ukupno 24 autobusa za gradski, međugradski i međunarodni prijevoz. Naša kompanija je ove godine poslovala izuzetno pozitivno, te su ukupne investicije za 2016. godinu iznosile oko 10 miliona KM. Novi autobusi namijenjeni su za pružanje još kvalitetnije usluge na međunarodnim linijama“.

Kako je naglašeno sva sjedišta u autobusima MAN imaju i utičnicu od 230 V, što će za putnike biti posebno značajno na linijama prema inostranstvu i na dužim turističkim turama.

Back To Top