skip to Main Content

Vlada Rs

Predstavnici kineske kompanije za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju „Jiangxi“ juče su tokom razgovora u Vladi Republike Srpske (RS) izrazili spremnost da podrže investicije u RS-u, prvenstveno u oblasti putne infrastrukture i energetike.

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave pregovori sa nadležnim u resornim ministarstvima kako bi se definirali adekvatni modaliteti za uspostavljanje saradnje, saopćeno je iz entitetske vlade.

Delegacija Vlade RS-a, koju su činili potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i pomoćnica ministra saobraćaja i veza Nataša Kostić, upoznala je predstavnike kompanije „Jiangxi“ o projektima koji se trenutno realiziruju i planovima razvoja infrastrukture u RS-u.

Naglašeno je da je RS otvorena za nove investicije te da su njene institucije do sada realizirale nekoliko uspješnih projekata sa partnerima iz Narodne Republike Kine.

Kineska kompanija „Jiangxi“ nalazi se među 250 najboljih svjetskih kompanija u oblasti međunarodnih građevinskih projekata, a do sada su uspješno realizirali iznad 500 projekata u više od 50 zemalja svijeta

Back To Top