skip to Main Content

U organizaciji Adriatic Council (Jadranskog Savjeta) u Sarajevu će se od
22.-24. septembra, u hotelu Radon Plaza, održati “Adriatic Youth Forum”, Jadranski Forum mladih Sarajevo 2016. Konferencija o mladim i za mlade.

Ovo će biti prilika da se na jednom mjestu upoznju i razgovaraju najbolji koje BiH i region danas imaju. Mladi ljudi koji su svoje profesionalne karijere izgradili u zemlji i inostranstvu, uspješni pojedinci iz raznih oblasti “čija riječ mijenja stvarnost”, kao i nadležni pojedinci u institucijama koje imaju obavezu baviti se budućnošću mladih.

Svoja iskustva i poglede na budućnost mladih u BiH i Jadranskom regionu, u obrazovanju, kulturi, politici prema mladima i izvrsnoj poslovnoj praksi, između ostalih će nam prenijeti: Mladen Ivanić – član Predsjedništva BiH, Adil Osmanović – ministar civilnih poslova BiH, Boris Tadić – bivši predsjednik Srbije, Željko Komšić – bivši član Predsjedništva BiH, Amil Hota – direktor njemačkog Blumbbery-a, Muharem Bazdulj – novinar, Sanel Babić – uposlenik United Launch Alliance, Emina Ganić – osnivačica Sarajevske filmske akademije, Nino Fejzibegović– poliglota i humanista, Nirvana Pištoljević – osnivačica EDUS-a, rukovodioci nekih od najvećih kompanija u regionu poput: Preventa,  Kolektora, Mercatora, NELT-a, Union Banke, Gorenja, kao i mnogi drugi uspješni pojedinci i kompanije.

Jadranski Savjet je nezavisna, nepolitička i neprofitabilna organizacija, sa
sjedištem u Ljubljani, Republika Slovenija i ograncima svuda u regionu.

Ovaj Institut djeluje u regiji od Alpa do Egeja i od Jadranskog do Crnog mora. Nastao je kao odgovor na ponovnu pojavu retrogradnih procesa, koji čitav region gura u apatiju i beznađe.
Jadranski savjet čine odgovorni pojedinci koji svojim iskustvom i znanjem žele da pomognu vladama, nevladinim organizacijama i ostalim učesnicima u društvenim procesima u regionu, da prepoznaju svoje interese i da stvaranjem jasne politike miroljubive aktivne koegzistencije, objedine svoje nacionalne interese u jedan zajednički, a to je region prosperiteta, rasterećen prošlosti koji gradi sretnu budućnost za sve svoje građane.

Back To Top