skip to Main Content

553fa388 0d2c 4312 B9e2 4b25b0094cfb Vlada Tk Zgrada Il Preview

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona će u ponedjeljak objaviti izmjene i dopune konkursa za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama.

Tako će biti omogućeno kandidatima da naknadno dostave uvjerenje Službe za zapošljavanje da su u evidenciji nezaposlenih, saopćeno je iz resornog kantonalnog ministarstva.

Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama na području Kantona objavljen je 1. augusta zaključno s 9. augustom.

Iz ministarstva ističu da je kratak rok za dostavu dokumentacije uslovila kompleksna procedura prijema u radni odnos u ustanovama obrazovanja, koja treba da bude okončana do početka nove školske odnosno nastavne godine.

Veliki broj osoba koje su u prošloj školskoj godini zasnovale radni odnos na određeno vrijeme do 12.8.2016. godine te nisu u mogućnosti da do 9. 8. dostave Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su u evidenciji nezaposlenih, obratio se resornom ministarstvu, ali i Ministarstvu za boračka pitanja tražeći da se trajanje konkursa produži ili omogući naknadna dostava Uvjerenja.

Kako bi prevazišli nastalu situaciju, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će u izmjenama i dopunama Konkursa dati mogućnost kandidatima da Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da su u evidenciji dostave naknadno, i to direktno u pisarnicu, putem pošte te dostavljanjem Uvjerenja Komisiji na intervjuu.

U dogovoru sa Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona dogovoreno je da će za ove potrebe, službe po općinama raditi u subotu, 13. augusta.

Back To Top