skip to Main Content

Udruzenje Poslodavaca 620×400

 

Na Izbornoj skupštini Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH, koja je najavljena za danas, bit će predstavljeni aktivnosti i rezultati rada Udruženja poslodavaca u FBiH u protekloj godini kao i plan rada i prioritetne aktivnosti za tekuću godinu, a bit će imenovani i novi članovi organa i tijela UPFBIH.

Kako je najavljeno iz Stručne službe UP FBiH, Skupštini prisustvovati oko 100 predstavnika najvećih kompanija iz cijele FBiH, predstavnici izvršne i zakonodavne Vlasti u FBiH, predstavnici privredne komore, te predstavnici Sindikata i međunarodnih organizacija.

Poslodavci će ukazati na neodrživ privredni ambijent i konkretno ukazati na probleme sa kojima se susreću u svom poslovanju.

Pored potvrde prisustva aktuelnih ministara Vlade FBiH, najavljeno je da će Skupštini prisustvovati i Fadil Novalić,  premijer Vlade FBIH, Dragan Radić predstavnik ILO-a koji će se obratiti članicama Udruženja poslodavaca FBiH.

Potvrđen je i dolazak Josipa Juratovića, zastupnika u Bundestagu, predstavnika Delegacije EU u BiH, OHR-a, Američke privredne komore, Vijeća stranih investitora i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Back To Top