skip to Main Content

Intesa Sanpaolo Banka BiH stekla je certifikat Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) v3.1, kojim je potvrđena usklađenost poslovanja u industriji platnih kartica. Intesa Sanpaolo Banka BiH je prva banka u Bosni i Hercegovini, koja je dobila ovaj respektabilni certifikat.

Provjeru usklađenosti je obavio Trustwave, vodeći dobavljač rješenja za upravljanje sukladnošću s PCI DSS standardom – setom tehničkih zahtjeva za usklađenost sigurnosti podataka u industriji platnih kartica za pravne osobe koje pohranjuju, obrađuju ili prenose podatke korisnika kartica. PCI DSS standard uspostavilo je Vijeće sigurnosnih standarda Vijeća PCI (PCI SSC), a utemeljitelji PCI Vijeća (PCI Council) su American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard i VISA.

„Potvrđivanje usklađenosti sa standardom PCI DSS-om važan je korak u našem poslovanju, koji dokazuje da se na propisan način brinemo za sigurnost tzv. kartičnih podataka klijenata Banke – imaoca kreditnih i drugih platnih kartica, tokom čuvanja tih podataka, elektronske obrade, ali i prenosa kartičnih podataka u momentima korištenja platnih kartica“, istakao je Sanjin Meholjić, direktor Direkcije sigurnosti i BCM u Intesa Sanpaolo Banci BiH.

Intesa Sanpaolo Banka je jedna od vodećih banaka na tržištu BiH i za njene klijente – korisnike Visa, MasterCard i American Express kartica, cerifikat PCI DSS, znači da su podaci o kreditnim karticama, kao i sve transakcije zaštićene po najvišim sigurnosnim standardima.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina, pruža bankarske usluge za pravna lica i stanovništvo i opslužuje više od 160.000 klijenata. Banka pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine mrežom svojih poslovnica i bankomata. Ovlašteni je izdavač Visa, MasterCard i American Express kartica na području BiH.

(Poslovne novine)

Back To Top