skip to Main Content

B 160202083

HETA Asset Resolution BiH zvanično se pridružila zajednici kompanija certificiranim u skladu sa standardom ISO 9001. HETA je postala i prva kompanija u BiH certificirana u skladu sa standardom EN ISO 9001:2015, koji se temelji na upravljanju rizicima.

Sprovedba eksternog audita u HETA-i povjerena je kompaniji TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP, a obuhvatila je unutrašnje postupke u radu i odgovornosti, kao i reguliranje svih procesa koji podrazumijevaju saradnju sa klijentima i poslovnim partnerima.

“Kao priznato i neovisno certifikacijsko tijelo, izdavanjem certifikata potvrđujemo da HETA BiH primjenjuje sistem upravljanja kvalitetom koji je u potpunosti usklađen sa međunarodnim standardom EN ISO 9001:2015”, istaknuo je Boris Rukavina, voditelj Odjela certifikacije sistema, TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP. “Nadamo se da će to predstavljati dodatni poticaj za nastavak primjene usvojene Politike kvaliteta, kako bi se uzlazna putanja u nivou pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili”, dodao je Rukavina.

Međunarodno priznati standard ISO 9001 temelj je kompetentnosti i efikasnosti. Za HETA-u on predstavlja dokaz da će kvalitet u radu kao i rješenja koja pruža klijentima odoljeti testu vremena.

“Ponosni smo i što primjenjujemo pristup koji norma 9001:2015 posebice zahtijeva, a to je da upravljanje rizicima bude dio cjelokupnog sistema upravljanja kvalitetom“, kazao je generalni direktor HETA BiH Manfred Gram. „Naše inzistiranje na takvom pristupu poslovanju dozvoljava proaktivnost što je od iznimne važnosti u poslu upravljanja visoko kompleksnim i visoko rizičnim portfeljem imovine i potraživanja”, zaključio je Gram.

(Klix.ba)

Back To Top