skip to Main Content

Šemsudin Hasić, proizvođač grožđa iz Hercegovine, zahvaljujući saradnji s ovim trgovačkim lancem plasirao je 200 tona svježeg i kvalitetnog uroda.

Ljeto znači grožđe, a ono najbolje domaće ubrano na osunčanim  plantažama Hercegovine može se naći na policama Konzuma BiH.

Voće kraljeva, kako ga nazivaju, odličan je izvor vitamina C i vitamina skupine B koji su važni za izmjenu ugljikohidrata i povoljnu utječu na živčani sistem. Od minerala, grožđe sadrži kalij, fosfor, kalcij, magnezij, mangan, natrij, bakar, cink i željezo. Defintivno grožđe je bobičasta riznica zdravlja i eliksir života, koje nam je nadohvat ruke, a najslađi plodovi mogu se okusiti  predkraj ljeta i početkom jeseni.

Područje Hercegovine ima tradiciju dugu 2000 godina kada je u pitanju proizvodnja i uzgoj grožđa. Upravo zbog toga, proizvođači iz tog dijela BiH mogu se pohvaliti iznimnom kvalitetom grožđa, a jedan od nih je i Šemsudin Hasić, od kojeg je Konzum BiH samo u ovoj godini otkupio 200 tona grožđa.

“Moja porodica bavi se proizvodnjom grožđa već deset godina, a saradnja s Konzumom počela je prije tri i nadam se da će još dugo trajati. Iznimna profesionalnost, korektnost i međusobno pomaganje odlikuje naš odnos, a za domaće proizvođače mnogo znači kada imamo priliku plasirati prizvedeno u velikim trgovačkim lancima. Ove godine unos grožđa mnogo je manji nego prošle, prvenstveno zbog loših vremenskih uvjeta. Uprkos tome, uspjeli smo održati kontinuitet u proizvodnji i kvaliteti i plasirati grožđe do kupaca.’’ – ističe Šemsudin Hasić, proizvođač grožđa iz Mostara.

Pomenimo još i to da konzumacija grožđa poboljšava protok krvi, sprječava nakupljanje kolesterola, poboljšava rad srca i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Back To Top