skip to Main Content

Grupacija PSC .sporazum VS Trend

 

Predstavnici kompanija VS Trend i PSC potpisali su juče u Bihaću Sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu prema inostranim tržištima.

Rezultat je to višemjesečnih pregovora i dogovora ove dvije kompanije koje će zajednički kroz bh. konzorcij i grupaciju PSC realizirati projekte u brodogradnji, odnosno gradnji stadiona i podzemne željeznice za Svjetsko nogometno prvenstvu Kataru.

Sporazum su potpisali Sabahudin Blažević, vlasnik kompanije VS Trend i Umberto Pesce, predsjednik grupacije PSC, kazavši da očekuju dobru saradnju, širenje i povećanje proizvodnje i podršku svih nivoa vlasti u stvaranju povoljnog ambijenta za ulaganja u proizvodna radna mjesta.

– Ovo je značajan sporazum za našu domaću kompaniju VS Trend koja posluje u Poslovnoj zoni Bihać i koja zapošljava 250 radnika i ima u planu zapošljavanje novih 150 radnika za svoje projekte montaže rashladnih aparata na kruzerima. Značajno je da se putem sporazuma našoj kompaniji otvara tržište u Kataru i to su višemilionski ugovori. Za grad Bihać izuzetno je bitno što će konzorcij biti smješten u Bihaću, što ćemo kroz ovaj sporazum doći i do prekvalifikacije i obuke naših kadrova i što je u planu povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika – kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Kompanija VS Trend posluje već nekoliko godina na području grada Bihaća i trenutno u nekoliko zemalja gdje imaju ugovore zapošljavaju 205 radnika.

– Danas smo napravili jedan iskorak u poslovanju i potpisivanjem sporazuma želimo zajedno sa našim partnerima i firmama iz BiH povećati proizvodnju, povećati radna mjesta i predstaviti se na tržištu Katara – kazao je Sabahudin Blažević, vlasnik VS Trend.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su čelni ljudi grada Bihaća, Vlade USK-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Razvojne banke FBiH i Vanjskotrgovinske komore BiH, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top