skip to Main Content

DSCN6232

 

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas, u prostorijama Gradske uprave, delegaciju Regionalnog energetskog foruma „REF 2016“, koji se 26. i 27. aprila održava u Tuzli. Sastanku su prisustvovali predsjednici Savjetodavnog i Organizacionog odbora REF 2016, prof. dr. Slavko Krajcar i prof. dr. Nenad Debrecin, s Fakulteta elektrotehničke i računarstva iz Zagreba, i prof. dr. Mirza Kušljugić.

Regionalni energetski forum Tuzla – REF osnovan je 2014. godine. Forum se održava jednom godišnje i predstavlja događaj na kojem renomirani stručnjaci diskutuju o aktuelnim temama iz oblasti energetskih politika, primjene novih tehnologija kao i pravcima razvoja energetike uopšte. REF se razlikuje od ostalih sličnih događaja po svom konceptu, sadržaju kao i aktivnom učešću brojnih sudionika iz svih značajnijih energetskih subjekata iz BiH i Regiona.

Nakon održanog sastanka, gradonačelnik Imamović prisustvovao je otvaranju REF 2016. gdje je u uvodnom obraćanju istakao:

„Jako je važno, da se, zbog pada cijene električne energije, ne dogodi situacija da rudari ostanu bez posla. U tom pravcu moramo već razmišljati i zajedno razvijati programe za zapošljavanje rudara. Potrebno je da razvijamo programe edukacije, ideja, i da otpremnine koje rudari dobijaju budu u cilju realizacije ideje novog zaposlenja rudara. Mislim da to moramo uraditi što prije. Mislim da je to naša prilika za povećanje broja radnih mjesta. Smatram to jako važnim, ne samo za Tuzlu, nego i za Zenicu i Kakanj i druge općine. Za ove projekte Ja sam na raspolaganju“ – poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Back To Top