skip to Main Content

DSCN6688

 

Predstavnici JU Službe za zapošljavanje TK Tuzla, njemačke konsultantske kuće GOPA i Grada Tuzla, juče su potpisali Ugovor o zakupu poslovnih prostorija, u kojima će Biro za zapošljavanje Tuzla organizovati primjenu novih procedura rada.

Potpisivanjem ovog Ugovora stvorene su mogućnosti za realizaciju „Reformskog paketa“ koji Služba za zapošljavanje realizuje od septembra 2015. godine uz podršku Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Cilj reforme jeste efikasnije i kvalitetnije pružanje usluga korisnicima Službe, nezaposlenim licima i poslodavcima kroz razdvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga, te uvođenje individualnih i grupnih savjetovanja (Klub za traženje posla) nezaposlenih lica.

Kako bi Služba pružala ove usluge potrebno je prilagoditi infrastrukturu novim metodama rada, a to podrazumijeva izgradnju moderne šalter sale, info zone, sale za grupna savjetovanja, kao i razvoj ljudskih kapaciteta.

U okviru reformskog procesa do sada su pokrenuta četiri kluba za traženje posla, koji će u narednom periodu krenuti sa primjenom novih procedura rada.

Back To Top