skip to Main Content

SAVEZ GRADOVA

 

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa generalnim sekretarom Saveza opština i gradova RS Acom Pantićem o mogućnostima zajedničke saradnje na prezentaciji mogućnosti za ulaganje na područjima koje pokriva Savez, kao i kroz zajedničko učešće na projektima i manifestacijama kojima je cilj da unaprijede razvoj lokalnih zajednica.

Pantić se najprije zahavalio direktoru Miliniću na izdvojenom vremenu za sastanak. Objasnio je da Savez opština i gradova RS ima sjedište u Bijeljini i dvije kancelariji u Trebinju i Banjoj Luci, da su po Zakonu o lokalnoj upravi RS zakonski predstavnik lokalnih zajednica pred Vladom ovog entiteta, i da koordiniraju rad 64 opštine i grada u RS-u. Da su u 2015. godini uz podršku Ambasade Švedske u BiH uradili Strategiju razvoja opština i gradova RS 2015-2019 koja pokriva sedam programskih oblasti među kojima je najznačajnija oblast lokalnog razvoja.

Direktor Milinić je istakao da je FIPA odlučna u namjeri da doprinese povećanju priliva stranih ulaganja u BiH, da je odlučno započela aktivnosti na traženju stranih investitora kroz sve vidove komunikacije i susreta, da Savjet ministara BiH podržava rad Agencije i da je time bezuslovna  opredjeljenost Agencija da doprinese poboljšanju životnog standarda bh. građana postala prioritet.

Na sastanku je takođe razgovarano o mogućnosti potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između FIPA-e i Saveza. Dogovoreno je da će Savez dostaviti FIPA-i sve raspoložive investicione projekte koje će Agencija potom predstavljati ciljnim grupama.

Back To Top