skip to Main Content

 

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović razgovarao je juče s delegacijom francuskih privrednika o mogućnosti gradnje hotelskog kapaciteta te izgradnje kolektorskog sistema i fabrike za tretman otpadnih voda.

Razmatrana je i eventualna revitalizacija artiljerijske kasarne na tvrđavi Kastel, uz dodatni veći hotelski smještaj u užem dijelu grada.

Gavranović je novinarima, nakon sastanka u zgradi Gradske uprave, izjavio da je danas dogovoreno da se u najkraćem roku francuskim privrednicima dostave potrebni podaci s procedurama i dinamikom za mogući angažman na spomenutim pitanjima.

-Očekujemo da početkom jula jedna grupa tehničkih stručnjaka iz njihovih kompanija dođu u Banju Luku i obave neposredan uvid u dokumentaciju. Za investiranje imaju spremnih 50 miliona eura i to je za nas vrlo značajno – dodao je Gavranović.

Predstavnik Privredne komore francuske pokrajine Valdoaz i preduzeća “Integrale“ Kristof Mašar kazao je da postoji interesovanje da ulažu na ovim prostorima.

-U razgovoru s gradonačelnikom Banje Luke željeli smo da saznamo nešto više o situaciji s otpadnim vodama i mogućnosti gradnje hotela. Nadamo se da ćemo ojačati prijateljstvo s Republikom Srpskom i prijateljima iz Banje Luke, te da ćemo uskoro moći i da potpišemo konkretan ugovor – zaključio je Mašar.

Francuska delegacija boravi u Banjoj Luci na poziv lokalne Privredne komore.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top