skip to Main Content

Rslide2

 

Jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Adriatic regiji Combis i kompanija Microsoft organizirali su drugi Combis 5+ BiH na kojem su predstavljena rješenja i proizvodi koji pomažu korisnicima u ‘svakodnevnoj borbi’ s poslovnim zahtjevima, te ih čine produktivnijima, a time i konkurentnijima na tržištu.

Po istraživanju koje je proveo Combis, glavni poslovni ciljevi i prioriteti sudionika Combis 5+ su unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (67 posto) te smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (48 posto) kao i ponuditi korisnicima nove i inovativne servise u svrhu poboljšanja podrške poslovanju (38 posto).

Na pitanje koji su ključni projekti koje organizacija planira realizirati kako bi bili ispunjeni zadani poslovni ciljevi, sudionici istraživanja ističu važnost uspostave sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (76 posto), potom migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (71 posto), dok je na trećem mjestu prioriteta implementacija rješenja za Disaster Recovery (57 posto). Ispitanici su imali opciju više mogućih odgovora.

Hrvoje Dunkić, voditelj Microsoft odjela u Combisu komentirao je kako ispitanici u Hrvatskoj i BiH imaju isti glavni cilj – stvoriti kvalitetniju ICT infrastrukturu i servise te poboljšati efikasnost IT odjela. Ipak, u pogledu ključnih projekata, u Hrvatskoj su na prvom mjestu migracija, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa, dok je u BiH najzastupljenija potreba uspostave nadzora i upravljanja ICT servisima.

Back To Top