skip to Main Content

PARIZA 6.7.2016

 

FIPA je u okviru delegacije BiH na Trećem samitu Zapadnog Balkana u Parizu učestvovala  na Poslovnom forumu o zapadnom Balkanu , na kojem je razmatrana poslovna klima  i provođenje reformi za podsticanje stranih investicija, posebno u oblasti  transportne infrastrukture, energetike, ekologije i digitalne tehnologije.

U okviru foruma, predstavnici FIPA-e su uspostavili veliki broj kontakata sa kompanijama iz EU sa kojima se održali sastanke sa ciljem da se njihove investicije usmjere ka Bosni i Hercegovini. Razgovori o mogućnostima ulaganja će se nastaviti u Bosni i Hercegovini s obzirom da će određeni broj firmi uskoro posjetiti FIPA-u.

Interes za mogućnosti  investiranja u Bosni i Hercegovini posebno su ispoljile kompanije  „Akuoenergy“ Pariz, u oblasti energetike,  „Proparco“ Pariz  u oblasti energije, ekologije upravljanja vodom i otpadom, „OTV Veolia“ Sent Moric u oblasti tehnologija voda, „COLAS“ iz Beča u oblasti izgradnje putne infrastrukture, „Lemonway“ iz Montreila u oblasti  digitalne tehnologije, „EDF“ iz Pariza  u oblasti energetike,  itd.

 

 

Back To Top