skip to Main Content

Osim unapređenja proizvodnih kapaciteta, Fabrika cementa Lukavac implementira i mnoštvo projekata od društvenog značaja koji doprinose razvoju Lukavca, Tuzlanskog kantona, pa i cijele Bosne i Hercegovine

Fabrika cementa Lukavac namjerava investirati dodatnih 20 miliona KM u optimizaciju proizvodnog procesa. To će poboljšati kvalitet proizvoda u skladu s visokim ekološkim zahtjevimate pozicionirati ovu kompaniju kao lidera na našem tržištu u oblasti cementne industrije. Osim unapređenja proizvodnih kapaciteta, FCL implementira i mnoštvo projekata od društvenog značaja koji doprinose razvoju Lukavca, Tuzlanskog kantona, pa i cijele BiH.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u naše poslovanje. Ponosni smo na sve aktivnosti vezane za dobrobit lokalne zajednice te bolje uvjete života naših sugrađana. Prethodnih godina renovirali smo park u Lukavcu kojeg krasi dječije igralište, a obnovili smo i gradsko obdanište u želji da mališanima uljepšamo svakodnevicu. Domu zdravlja Lukavac, darovali smo biohemijski analizator koji je modernizirao uvjete rada ove ustanove,istakao je Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

 

Menadžment ove kompanije nesebično podržava udruženja, manje projekte iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja, kao i dva lokalna sportska kluba.

”Posebno raduje što smo značajan poslodavac i imamo 200 radnika, kojima uspijevamo obezbijediti redovna primanja, a vjerujemo da ćemo uskoro stvoriti uvjete za nova radna mjesta. S našim uposlenicima nesebično dijelimo znanje, šaljemo ih na edukacije što osigurava da imamo najkvalitetniji kadar koji je spreman da odgovori zahtjevima modernog tržišta,” zaključio je Imamović.

Vrata ove fabrike otvorena su učenicima osnovnih i srednjih škola, koji rado dolaze da se upoznaju s proizvodnjom cementa, a kroz program stručne prakse, studenti iz cijele BiH, imaju priliku da u FCL spoje teoriju s praksom, usvoje nova znanja i vještine. Eksperti ove kompanije nesebično učestvuju u pripremi brojnih stručnih, diplomskih i magistarskih radova, kao i stručnih projekata iz oblasti tehnologije proizvodnje, sarađujući s kolegama i institucijama u zemlji i regionu.

Back To Top