skip to Main Content

SBF

 

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo izjavio je nakon susreta s generalnim direktorom BBI banke Amerom Bukvićem da je Sarajevo Business Forum (SBF) odavno postao snažan domaći brend, koji na najbolji način na internacionalnom i međunarodnom nivou prezentira BiH i njene ogromne privredne i društvene kapacitete.

Praštalo je dodao da su u Pokretu više nego zadovoljni i sretni da će i oni od ove godine biti dio te pozitivne istovremeno regionalne, ali i globalne priče ispričane i osmišljene iz Bosne i Hercegovine.

Bukvić je istakao da je cilj SBF-a uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata regionalnim kompanijama za izlazak na druga tržišta.

Po njegovim riječima, neophodno je da što više zainteresiranih društvenih subjekata koji imaju dobre poslovne ideje bude u kontaktu s potencijalnim investitorima, te da su radi toga i Evropski pokret, sa svojom mrežom lokalnih zajednica i poslovnih partnera, ali i drugi društveni odgovorni subjekti iz cijele Bosne i Hercegovine koji mogu doprinijeti daljnjem osnaženju i promoviranju SBF-a, dobrodošli i poželjni partneri.

Evropski pokret u BiH također podržava i ističe značaj održavanja “Foruma 16+1”, odnosno Kina plus 16 zemalja srednje i jugoistočne Evrope (čiji je članica i BiH), koji će spojen s SBF-om, a koji će biti najveći i najznačajniji biznis forum ove godine u široj regiji, saopćeno je iz te organizacije.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top