skip to Main Content

Dodjela Nagrada Euromoney

 

Euromoney, prestižni britanski finansijski časopis proglasio je UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Pored ove nagrade, Grupi UniCredit su dodijeljena priznanja za najbolju banku za financiranje u Centralnoj i Istočnoj Europi i najbolju investicijsku banku u Poljskoj.

 

˝Izuzetna nam je čast što nas je jedan od vodećih svjetskih časopisa, Euromoney prepoznao kao najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Ova nagrada je značajno priznanje za kvalitet našeg rada, jer potvrđuje kontinuitet u izvrsnosti, koji obilježava naše poslovanje iz godine u godinu. Uz to, ovo prestižno priznanje predstavlja poseban motiv da i dalje nastavimo sa razvojnim trendovima, kojim ćemo opravdati povjerenje naših klijenata. Najveća zasluga za nagradu pripada zaposlenicima Banke koji su svesrdno doprinijeli da u 2015. godini napravimo značajne iskorake i učvrstimo poziciju tržišnog lidera u bankarskom sektoru Bosne i Hercegovine u svim bitnim financijskim kriterijima˝, izjavila je ovim povodom Selma Riđanović-Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank koja je na svečanoj ceremoniji u Londonu preuzela nagradu za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.

Enrico Minniti, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Europi prokomentirao je osvojene nagrade: ˝Mi smo dugoročni investitor u regiji Centralne i Istočne Europe i ključni igrač kada je u pitanju Korporativno i investicijsko bankarstvo. Pokazali smo našu sposobnost za stvaranje vrijednosti u Centralnoj i Istočnoj Europi, što naša Grupa prepoznaje povećanjem raspodjele kapitala na poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Europi. U trenutku kada mnoge banke preispituju svoje prisustvo u regiji, naše strateško usmjerenje je konkurentska prednost, koju ćemo i dalje koristiti, i osigurat ćemo da svi naši klijenti budu svjesni toga. Ova nagrada je važno priznanje za izvrstan rad naših kolega iz cijele regije. Financiranje ostaje u središtu našeg poslovanja, te će nam i dalje pomoći da stvaramo dodatnu vrijednost kroz unakrsnu prodaju sa ostalim uslugama.˝

 

Euromoney nagrade za izvrsnost (Euromoney Awards for Excellence) pokrenute su 1992. godine i bile su prve nagrade ove vrste u globalnoj financijskoj industriji.

Back To Top