skip to Main Content

Poreska Uparava Rs

 

Poreska uprava Republike Srpske (RS) pozvala je poreske obveznike – pravne subjekte, preduzetnike i fizičke osobe da podnesu zahtjev za izdavanje elektronskog certifikata, te na taj način iskoriste pogodnosti elektronske komunikacije s Poreskom upravom.

U saopćenju podsjećaju da, kao jedan od nosilaca elektronske certifikacije u tom bh. entitetu, u skladu s Zakonom o elektronskom potpisu i sigurnosnim standardima, izdaju besplatne digitalne certifikate svojim poreskim obveznicima.

Elektronski certifikat je poreskim obveznicima neophodan kako bi koristili elektronske usluge koje obezbjeđuje Poreska uprava RS.

Tako, primjera radi, u slučaju potpisivanja poreske prijave – Obrazac 1002, elektronskim potpisom, poreski obveznici nisu više dužni da kod Poreske uprave vrše ovjeru osnovnog lista navedenog obrasca.

Potpisivanje Ugovora o pružanju usluga certifikacije, te prijem i obrada Zahtjeva za izdavanje elektronskih certifikata i popratne dokumentacije vrši se u svim područnim jedinicama Poreske uprave RS.

 

Izvor:FENA

Back To Top