skip to Main Content

Unlimited

Na Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017, koji će biti održan od 2. do 4. novembra, očekuje se dolazak tri hiljade učesnika.

Predviđena su obraćanja 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startupa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa, hackatona i radionica na šest lokacija.

Tim povodom predstavnici poduzetničkog i inovacijskog centra Networks i Grada Sarajeva večeras će upriličiti druženje na kojem će biti više govora o forumu, učesnicima i njegovim sadržajima. Gradonačelnik Abdulah Skaka i Bojana Škrobić Omerović, izvršna direktorica Networksa, te predstavnici partnera zvanično će najaviti drugi forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017.

Svoju prvu godišnjicu rada u oblasti poduzetništva, edukacija, promovisanja kulture inovacija, ali i zalaganja za smanjenje odliva mozgova, Networks je obilježio kreirajući Sarajevo Unlimited, prvu regionalnu platformu za okupljanje vizionara, inovatora, mladih poudzetnika, organizacija, institucija i domaćih i stranih investitora na jednom mjestu.

Prvi Sarajevo Unlimited je u novembru 2016. godine okupio 1.300 učesnika, 35 predavača iz 13 zemlja širom svijeta i najuglednijih svjetskih kompanija. Održana su dva keynote govora, tri panel diskusije, pet paralelnih radnih sesija, start-up i inovacijski sajam, radionica umrežavanja i trening za mlade poduzetnike, te su predstavljene 32 najbolje start-up priče i 20 inovacija iz različitih oblasti.

Zvanični partneri foruma su Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vijeće ministara BiH, m:tel, Logosoft, te Raiffeisen banka.

 

 

(FENA)

Back To Top