skip to Main Content

 

Predstavnici njemačkih firmi 123 eco-systems GmbH i Exzellent Energie Management Bernd Imhof i Andreas Jehnert posjetili su Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) kako bi dobili informacije o trenutno raspoloživim projektima upravljanja otpadom u BiH.

Navedene firme su specijalizirane za recikliranje otpada i proizvodnju postrojenja za recikliranje svih vrsta otpada od kojeg proizvode električnu energiju. Posluju u više zemalja svijeta Švicarskoj, Holandiji, Mađarskoj, itd, i nude tri različite vrste suradnje u implementaciji projekata od zajedničkog interesa.

U BiH su nedavno otvorili firmu „Elektro san“ čija će osnovna djelatnost biti  proizvodnja solarne energije.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić je informirao investitore o uslugama i pomoći koju Agencija pruža investitorima, osnovnim aktivnostima, kao i podršci koju joj pružaju nadležne institucije u BiH.

Predstavljeni su trenutno raspoloživi projekti iz spomenute oblasti, te informacije o slobodnim zonama i lokacijama u BiH koje bi mogle biti interesantne za investitore.

FIPA će informirati nosioce projekata, kao i lokalne zajednice/općine o mogućnosti suradnje sa navedenim investitorima, te nakon iskazanog interesa spojiti vlasnike projekata i investitore radi daljih dogovora i eventualne suradnje.

Back To Top