skip to Main Content

Slide Bh Energa

 

Međunarodni sajam energetike Energa bit će održan od 7. do 9. juna u Tuzli.

– Tuzlanski sajam je prije šest godina došao u Gradsku upravu s dobrom idejom, sajma posvećenog energetici. Ako iko treba imati sajam posvećen energiji, onda je to Tuzla, najveći proizvođač električne energije u BiH – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, tokom današnje posjete SKPC Mejdan gdje se postavljaju izložbeni štandovi za sajam.

Podsjetio je da u Tuzlu dolazi i investicija od milijardu i po konvertibilinih maraka u Blok 7, napominjući da je Grad Tuzla zahvaljujući aktivnostima gradskih službi, javnih preduzeća i ustanova, regionalni lider i u energetskoj efikasnosti.

– Kada je riječ o ostvarenju europskog cilja da se do 2020. godine emisija CO2 smanji za 20 posto, mi smo daleko od toga cilja, ali smo uradili više nego drugi, zahvaljujući širenju mreže toplifikacije, korištenju panela i energije sunca, dakle obnovljivim izvorima energije – dodao je Imamović.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija koje svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju u stručnoj-relevantnoj javnosti, saopćeno je iz Pressa Grada Tuzle.

Back To Top