skip to Main Content

Zdk

 

Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavili su juče u Zenici rezultate monitoringa rada Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Istaknuto je da je rad poslanika Skupštine i članova Vlade znatno pojačan u drugom kvartalu ove godine, a najznačajniji rezultat je broj usvojenih zakona.

Kraj prve polovine godine Skupština je dočekala s deset usvojenih prijedloga i dva prihvaćena nacrta što je za samo po jedan prijedlog i nacrt manje od realizacije u čitavoj prethodnoj godini, a to je treći najbolji rezultat među svim kantonalnim skupštinama.

Od 125 mjera Programom rada Skupštine ZDK-a planiranih za realizaciju u 2016. godini, zasad je, navode u CCI-u, realizovano tek njih 37, a realizacija planiranih zakona je mnogo bolja.

Također, nijedan poslanik, uključujući i rukovodstvo, nije zaposlen u Skupštini, i poslanici ne primaju plaću u Skupštini, samo poslanički paušal i naknade za putne troškove i prisustvo na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top