skip to Main Content

 

Povodom opet ponovljenih medijskih „istraživanja“ u kojima se nastoji kriminalizirati vlasnička struktura i poslovanje Bosnalijeka, Uprava kompanije ističe kako nikakvo recikliranje netačnih podataka i proizvoljnih konstrukcija neće zaustaviti njihovu tešku, tržišnu borbu za zaštitu domaće farmaceutske industrije.

– Nema nikakve dileme da su i najnoviji medijski napadi na Bosnalijek samo nastavak kampanje protiv najvećeg domaćeg proizvođača lijekova i to u vrijeme kada se kroz esencijalne liste i novi Pravilnik o cijenama lijekova nastoji bh. tržište potpuno prepustiti uvoznim lobijima, navodi se u saopćenju iz Uprave te kompanije.

Kako ističu zanimljivo je i indikativno da oni koji „istražuju“ Bosnalijek prešućuju rezultate poslovanja kompanije, a koji pokazuju da je ukupni prihod od prodaje u prošloj godini iznosio više od 122 miliona KM.

Rast prihoda pratilo je i povećanje neto dobiti i to od 10 posto u odnosu na 2014. godinu. Ostvarena neto dobit u prošloj godini je 11 miliona KM, što je potvrda ispravne poslovne politike koja se u značajnoj mjeri oslanja na izvoz. Time na najbolji način demantujemo dezinformacije o dugovanjima ruskih kupaca. U odnosu na godine prije promjene vlasničke strukture Bosnalijeka, a koju neki nastoji kriminalizirati, dobit koju sada ostvarujemo je mnogostruko veća. Izravnu korist od toga, sem uposlenih, imaju i država i građani BiH kroz razne vrste doprinosa i poreza, navode iz Uprave Bosnalijeka.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top