skip to Main Content

Bisnode globalni partner Dun & Bradstreet (NYSE: DNB) je nedavno dobio priznanje u kategoriji najboljeg analitičkog sistema za kreditno bodovanje i procjenu rizika pojedinog dobavljača koju dodjeljuje časopis Global Finance.

Časopis Global Finance proglasio je firmu Dun & Bradstreet za najboljeg svjetskog ponuđača u 2016. godini za pružanje analitičkih rješenja na temelju kojih je moguće dobiti kvalitetnu podršku za odlučivanje, a koja uključuje ocjenu kreditne sposobnosti, procjenu rizika pojedinih zemalja i procjenu rizika dobavljača te informacije o poslovnim subjektima. Ta su rješenja, posebice u segmentu nabave i logistike, nezamjenjiva za smanjenje rizika te pomažu firmama da bolje upravljaju, upoznaju svoje partnere te na vrijeme poduzmu aktivnosti s namjerom da se zaštite od skrivenih rizika koji bi mogli negativno uticati na poslovanje unutar mreže strateški važnih dobavljača.

Bisnode, kao ponuđač visoko kvalitetnih informacija s lokalnih tržišta te informacije integriše u globalnu Dun & Bradstreet bazu podataka, a svojim klijentima nudi Dun & Bradstreet proizvode i pristup svjetskim podacima još od 2002. godine. To je partnerstvo značajno jer je Bisnode ponudu obogatio i proširio globalnim rješenjima i platformama namijenjenim firmama izvoznicima ili firmama s međunarodnom mrežom dobavljača. Bisnode nudi širok spektar rješenja namijenjenih odjelima finansija, prodaje i marketinga.

„Dun & Bradstreet je prvi izbor za izvor informacija o dobavljačima koji imaju potrebu procjene i razumijevanja uticaja raznih globalnih ekonomskih i geopolitičkih događaja na tržištu koji mogu imati uticaja na njihov distributivni lanac.“ – kazao je Joseph Giarraputo, ispred časopisa Global Finance. „Širina i dubina informacija koje nudi omogućava firmama i donositeljima odluka da se brzo uhvate u koštac s događajima na globalnoj razini kako se pojavljuju te kakvi su njihovi mogući utjecaji na njihovo poslovanje i mrežu dobavljača.“

Web stranica časopisa GFMag.com nudi analize i članke nastalih na temelju 29 godina iskustva na međunarodnom financijskom tržištu. Časopis Global Finance ima sjedište u New Yorku te brojne urede širom svijeta. Časopis već godinama bira najbolje između banaka i ostalih ponuđača financijskih usluga. Te su nagrade postale vjerodostojni standard izvrsnosti u svjetskoj finansijskoj zajednici.

Firma Bisnode Hrvatska, vodeći je ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj te je dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu. Bisnode AB je na europskom tržištu informacija prisutan još od 1989. godine i okuplja više od 2.500 stručnjaka iz 17 europskih država. Firma Bisnode je najveći partner firme Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućava informacije o više od 250 miliona firmi iz 220 zemalja svijeta.

Back To Top