skip to Main Content

Bevanda Parodi2806

 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je juče rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Bosni i Hercegovini Francisca Parodija s kojim je razgovaro o aktivnostima koje su u toku kako bi se nastavila suradnja BiH i te financijske institucije.

Na sastanku je istaknuto da je nakon posjeta izaslanstva MMF-a u maju ove godine Fiskalno vijeće BiH postiglo suglasnost o prihvatanju novog proširenog programa, te se polovinom jula očekuje i odluka Odbora MMF-a o tome, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora.

Ministar Bevanda informirao je rezidentnog predstavnika MMF-a da su obavljene tehničke pripreme koje su u nadležnosti Ministarstva financija i trezora BiH kako bi počela realizacija tog programa s MMF-om.

Bilo je riječi i o aktivnostima koje se vode u Ministarstvu financija i trezora BiH u pripremi proračuna za iduću godinu nakon što je usvojen i Globalni fiskalni okvir za razdoblje 2017.-2019. godina.

Sugovornici su se složili da je nužno nastaviti provođenje strukturalnih reformi na svim razinama vlasti u BiH, kao i programe s međunarodnim financijskim institucijama koje daju potporu reformskim procesima, poput Svjetske banke, ali i Evropske unije.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top