skip to Main Content

Više od polovine Bečlija svoj će ljetni godišnji odmor provesti u Austriji, pokazalo je istraživanje koje je po nalogu Bečke privredne komore uradio institut „Makam Research“. Četvrtina ispitanih Bečlija izjavila je kako odmor provodi u gradu, a 28 odsto putovat će unutar Austrije. Za ljetovanje u Evropi ove se godine odlučilo 36 odsto Bečlija, devet odsto na drugim kontinentima, a devet odsto ovog ljeta neče koristiti svoj godišnji odmor.

Iz Privredne komore navode da Beč sam po sebi ima odličnu ljetnu ponudu za odmor i rekreaciju, stoga ne čudi da veliki broj sugrađana ostaje u gradu. A prema računici Komore, ova kategorija će potrošiti 183 miliona eura tokom ljetovanja u svom gradu na brojne sadržaje u slobodnom vremenu. Tri četvrtine su u Makamovoj anketi izjavile da ljeti češće posjećuju gastronomske objekte, a 60 odsto zahtijeva da bašte kafana i restorana budu otvorene tokom cijele godine.

Svoj ljetni gradski godišnji odmor Bečlije će uglavnom provesti u prirodi (65%), šetnjama gradom (61%), posjetama restoranima (54%) i sportskim aktivnostima (51%).

Ostale omiljene ljetne aktivnosti i lokacije su bazeni, kino, shopping, koncerti, noćni izlasci, muzeji i pozorišta.

(Izvor: EUROCOMM-PR Sarajevo)

Back To Top