skip to Main Content

Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte, koji posluju na području Novog Sarajeva. Tim povodom, Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji.
Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija od tri miliona KM. Kompanije iz Novog Sarajeva sredstva iz ove linije mogu dobiti u BBI banci po veoma povoljnim, subvencionisanim stopama od 0,50 do 1, 99 posto.
„Projekt je pokrenut kako bi se olakšalo poslovanje privrednika, zadržala postojeća i otvorila nova radna mjesta. U saradnji sa BBI bankom Općina će subvencionisati dio profitne marže kako bismo poduzetnicima s naše općine olakšali poslovanje“, izjavio je načelnik Koldžo.
Direktor BBI banke Amer Bukvić istakao je kako privatno-javno partnerstvo ključno u ekonomiji jedne države.
„Ovaj model BBI banka već primjenjuje i u drugim općinama i pokazao se kao veoma uspješan. U ovim turbulentnim vremenima važno je da poduzetnicima ponudimo olakšice kako bi nastavili razvijati kapacitete i održali i povećali broj zaposlenih“, izjavio Bukvić. Dodao je kako BBI banka nastoji pomoći privredi BiH i putem Sarajevo Business Foruma i otvaranju novih tržišta.

Međunarodna investicijska konferencija ove će se godine održati 4. i 5. maja po sedmi put u Sarajevu i okupit će najznačajnije biznis lidere iz cijelog svijeta.

(Poslovne novine)

Back To Top