skip to Main Content

Poslovni portal akta.ba početak juna provodi u raznovrsnim aktivnostima širom zemlje. Kao jedan od izlagača, tim akta.ba portala prisutan je na Danima trešnje u Mostaru, potom idu u petak na branding konferenciji «Mind your brand» kao medijski pokrovitelji, a u subotu 04. juna na 8. Kongresu dijaspore BiH, dok će se aktivnosti ovog vikenda zaokružiti i medijskim pokroviteljstvom «Vučko traila 2016» – trke po dolinama i visovima Bjelašnice i Visočice.

«Poslovni portal akta.ba je mjesto dobrih poslovnih priča, a naš tim je zbog toga kontinuirano prisutan na ključnim poslovnim događajima u Bosni i Hercegovini. Kao lider među poslovnim portalima naš zadatak je da u raznim sferama prepoznajemo poslovne prilike za naše korisnike», istakla je Azra Atagić-Ćatović, direktorica portala akta.ba objašnjavajući angažman ovog portala na događajima raznovrsnog profila. Kako bi bili u toku sa najaktuelnijim dešavanjima u oblasti marketinga i tržišnih komunikacija, tokom «Mind your brand» brending konferencije Akta.ba tim će se u svojstvu medijskog pokrovitelja susresti sa predstavnicima kompanija i marketinških agencija i istražiti mogućnosti za unaprjeđenje saradnje. «Pored finansijskih pokazatelja uspješnosti jedne kompanije posebno je važna i percepcija te kompanije u njenim ciljnim javnostima. Zbog toga smo medijski pokrovitelji branding konferencije kako bi poslovni ljudi, marketinški i komunikacijski stručnjaci na našem portalu dobili najaktuelnije informacije iz ove branše kako bi njihov poslovni uspjeh imao dodatnu vrijednost», objasnila je Atagić-Ćatović.

Budući da se među bh. dijasporom nalazi i veliki broj potencijalnih investitora u BiH, u okviru 8. Kongresa dijaspore BiH i ekipa Akta.ba će biti u prilici da se direktno susretne sa mnogima od njih, te bude na izvoru važnih poslovnih informacija koje mogu biti prilika za razvoj naše zemlje. «Dijaspora BiH je veliki potencijal za razvoj naše zemlje i Akta.ba želi povezati poslovne subjekte te biti relevantan izvor informacija kako partnerima u BiH tako i u dijaspori za buduće poslovne poduhvate», objasnila je Atagić-Ćatović razloge zbog kojih će ovaj medij aktivno učestvovati u radu ovogodišnjeg Kongresa koji će kao jednu podtemu imati upravo uticaj dijaspore na ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Nakon sajmova, konferencije i kongresa dokaz da i sportsko-rekreativni događaj može biti od interesa za portal poput akta.ba jeste «Vučko trail 2016» trka od 50 kilometara dolinama i visovima Bjelašnice i Visočice u organizaciji PD «Željezničar». Akta.ba je ne samo medijski pokrovitelj nego će i dodijeliti novčanu nagradu pobjedniku trke. «Uz dinamične poslovne aktivnosti uvijek su vezani i pojmovi sporta i rekreacije a mi u Vučko trailu vidimo i priliku da promoviramo naša turistička i prirodna bogatstva koja sutra mogu biti i nečiji uspješan business», istakla je Atagić, te  zaželjela i sreću svim takmičarima Vučko traila.

 «Ovakav početak juna najavljuje sadržajno ljeto puno poslovnih, ali i zabavnih događaja za akta.ba koji će kulminirati godišnjom zabavom za partnere krajem avgusta uz nastup benda Zabranjeno pušenje», poručila je Atagić-Ćatović.

Back To Top