skip to Main Content

Print En EN

 

Prema nerevidiranoj pojedinačnoj i konsolidovanoj bilansi uspjeha Alkaloid AD Skopje ostvario je pozitivne finansijske rezultate za period januar – juni 2016. godine.

Ukupna konsolidovana prodaja za prvih šest mjeseci ove godine iznosi više od 68 miliona eura, što predstavlja povećanje za čak četiri posto u odnosu na isti period prošle godine. Ukupni konsolidovani izvoz kompanije povećan je za pet posto, saopćeno je iz kompanije Alkaloid AD Skopje.

Ostvarena dobit, prije odbijanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), iznosi 9,7 miliona eura i povećana je za osam posto, dok je i konsolidovana neto dobit, koja iznosi 5,3 miliona eura, također povećana za osam posto, prema nerevidiranoj konsolidovanoj bilansi uspjeha.

Također, prema nerevidiranoj pojedinačnoj bilansi uspjeha, prodaja za period januar – juni 2016. iznosila je 52,6 miliona eura, što predstavlja povećanje za šest posto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Prije odbijanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dobit je porasla za devet posto i iznosi čak 9,5 miliona eura dok je i neto profit povećan za devet posto.

Ukupna ulaganja ove kompanije u dugoročna sredstva za isti period godine, januar – juni 2016. godine, iznose 5,6 miliona eura.

 

Izvor:FENA

Back To Top