skip to Main Content

Adiko Bank

 

Hypo banka od novembra ove godine će i u Bosni i Hercegovini poslovati pod novim brendom – Addiko Bank.

– Namjera nam je da do kraja oktobra rebrendiramo cijelu našu infrastrukturu, znači upravne zgrade, poslovnice, ATM-ove, POS-ove… i da od tada zvanično nosimo novo ime – Addiko i budemo u cjelosti banka u novom ruhu – kazala je, između ostalog, u intervjju za Business magazine Sanela Pašić, predsjednica Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Kako kaže, ime je došlo od diskusije o tome kako zajednici mogu dodati novu vrijednost. Znači, to je Add od additional (dodatni) i ko od comunity (zajednica), kazala je ona.

– Htjeli smo da ime nema asocijaciju na nešto drugo i sami crtamo sliku, mislim da je to veoma lijepa i rijetka stvar u životu bankara, da nešto kreira iz početka, jer je u smislu repozicioniranja za nas ovo novi početak, a s druge strane je i velika obaveza, pogotovo kada je riječ o obećanju da smo straightforward – kazala je Pašić.

Hypo Group Alpe Adria AG od 11. jula ove godine posluje pod novim brendom – Addiko Bank. U skladu s tim, i u Bosni i Hercegovini u toku je rebrendiranje članica Hypo grupacije.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top