skip to Main Content

Na svečanosti u okviru projekta “100 najvećih u BiH” kompaniji Bimal dodijeljena je nagrada “Prvo mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini” čime je Bimal drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, ali čime je i potvrđeno da je upravo brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja jedan od stubova privrednog razvoja BiH, saopćeno je iz Bimala.
“Jasna vizija u kombinaciji sa dobro postavljenom strategijom poslovanja, te ljudima koji zadate ciljeve provode u odlične rezultate donosi dugoročan uspjeh i razvoj kompanije BIMAL. Neprestano ulaganje u unapređenje proizvodnih pogona brčanske fabrike, podjednako kao i zalaganje za kvalitet našeg jestivog ulja, omogućili su da prehrambena industrija Bosne i Hercegovine dobije domaći proizvod koji promoviše kvalitet, razvoj i rast bh. ekonomije”, izjavio je zamjenik generalnog direktora kompanije Bimal Mitja Kovačič.Na osnovu ekonomskih pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha Bimal je u 2016. godini ostvario prihod od 194.019.383 KM, a rast i stabilnost u poslovanju potvrđuju i podaci da je kompanija u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 105 miliona KM.

Bimal sarađuje sa 209 bh. kompanija od kojih kupuje robu i usluge i na taj način indirektno zapošljava druge kompanije u BiH. Također, imajući u vidu plasiranje Bimalovih ulja na inostrana tržišta Bimal pozitivno utječe na bh. pokrivenost uvoza izvozom, saopćeno je iz te kompanije.

Back To Top