skip to Main Content

Predstavnici Privredne komore FBiH, potpredsjednik Mirsad Jašarspahić i direktor Sektora za industriju i usluge Almin Mališević, bili su u bh. delegaciji koja je u ponedjeljak posjetila sajam namještaja MOW u Bad Salzuflenu u Njemačkoj.

Sajam MOW spada među vodeće sajmove namještaja u Evropi i predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima namještaja da svoje proizvode i novitete prezentiraju trgovcima i kupcima namještaja u Njemačkoj i šire. Na sajmu su izloženi proizvodi iz 35 zemalja, a među njima su i ove godine proizvodi bh. proizvođača namještaja.

Visokokvalitetni i moderno dizajnirani namještaj proizveden u BiH je prepoznat od njemačkih kupaca i na ovogodišnjem sajmu MOW je privlačio pažnju kupaca.

Posjeta je organizirana uz podršku GIZ-a, s ciljem daljeg razvoja drvnog sektora u Bosni i Hercegovini. Delegaciju iz BiH su činili predstavnici Privredne komore FBiH, Privredne komore RS, Drvnog klastera Hercegovina  i predstavnici i eksperati GIZ-a, kao organizatora posjete.

Upriličen je sastanak sa upravom sajma na čelu sa Berndom Schafermeirom na kome su predstavnici sajma prezentirali sajamsku ponudu i način njegovog funkcionisanja. Također, predstavljeni su potencijali bh. industrije namještaja i razgovarano je o mogućnostima za izlaganje većeg broja firmi iz BiH na sajmu naredne godine.

Zajedno sa predstavnicima sajma, upriličen je obilazak štandova bh. i firmi iz drugih zemalja. Na više od 1.000 m2 firme iz BiH su predstavile svoju ponudu i pokazale da je privreda ono najbolje što Bosna i Hercegovina ima, saopćeno je iz Privredne komore Federacije BiH.

Back To Top