skip to Main Content

In Stapel Von Ordnern Und Papph¸llen Verschiedener Farben.  Die Ordner Sind Gef¸llt Und ¸berandergestapelt. Ein Bild F¸r B¸roleben Und Studium.

 

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade Kantona Sarajevo bila je cjelovita informacija o broju, vrsti i namjeni komisija i stručnih tijela koja djeluju u okviru svih ministarstava i same Vlade Kantona.

Kako je saopćeno iz Press službe Kantona Sarajevo, u godinu dana rada ove Vlade i nakon jasnih smjernica i odluka o tretiranju pitanja komisija i njihovog plaćanja, napravljene su uštede koje se u pojedinim resorima mjere i stotinama hiljada KM.

Vlada KS je konstatovala da su mjere reduciranja rada i plaćanja komisija dale svoje rezultate, ali da još ima prostora za poboljšanja. Vlada je zato ponovila zaključak da rad u svim komisijama u toku radnog vremena neće biti plaćen.

-Ministri u Vladi dobili su zaduženje da u narednih sedam dana definišu koje su to komisije i stručna tijela zakonom obavezni formirati i koje su im neophodne za rad. Takve komisije će svoj posao obavljati nakon radnog vremena, biće plaćeni za taj rad, a za njihovo formiranje, uz obrazloženje o svrsi i namjeni, suglasnost će morati dati Vlada Kantona – navodi se u saopćenju.

Vlada je zadužila Stručnu službu za zajedničke poslove KS da pripremi prijedlog jedinstvenog registra javnih nabavki koji treba da evidentira i na jednom mjestu prikaže javne nabavke u svim javnim kantonalnim ustanovama, preduzećima i institucijama. Na ovaj način će se dobiti puna informacija šta se i po kojim cijenama nabavlja u javnom sektoru, a što predstavlja prvi korak u stvaranju integrisanog sistema javnih nabavki u kantonalnom javnom sektoru.

Kada jedinstveni registar javnih nabavki bude nabavljen bit će prikazan radi transparentnosti na web stranici Vlade KS, saopćeno je.

Back To Top