skip to Main Content

Sarajevo Biznis Forum2 Main

 

BBI VIP biznis klub, u saradnji sa Privrednom komorom FBiH i Privrednom komorom Tuzlanskog kantona, održao je juče u Tuzli radionicu za pripremu projekata i promociju Sarajevo Business Foruma (SBF) 2016 na kojoj je učestvovalo 60 predstavnika kompanija iz Tuzle, Živinica, Srebrenika, i drugih općina te regije, te razvojnih agencija.

Prezentirane su aktivnosti BBI VIP biznis kluba, iskustva dosadašnjih investicijskih konferencija, pojašnjen način pripreme projekata i proizvoda stranim investitorima, te detaljno obrazložene pogodnosti promoviranja poslovanja kompanija na SBF- u. Također, privrednici su upoznati o mogućnostima bankarskih i konsultantskih usluga koje nudi BBI banka.

Voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU fondovima u Privrednoj komori FBiH Emir Pašić i Esad Arnautović iz Privredne komore Tuzlanskog kantona pozvali su privrednike da iskoriste šansu i prijave učešće na ovogodišnjem, sedmom po redu SBF-u.

Privrednici su pokazali interes da prošire proizvodne kapacitete, pronađu nova tržišta i predstave kompanije na predstojećem Sarajevo Business Forumu koji će 4. i 5. maja biti održan u glavnom gradu BiH.

SBF već sedmu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), a konferencija svake godine okupi oko 1.000 učesnika iz 30 zemalja svijeta.

Naredna radionica bit će održana dans u Brčkom, a projekte i učešće u radionicama moguće je prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI banke.

 

Izvor:FENA

Back To Top