skip to Main Content

POZORIŠTE BEČ: Repertoar 2017/18 sadrži 14 premijera od baroka do moderne u pozorištu i u komornoj operi. U centru stoje fascinatna muzička pozorišna djela  Nicola Antonio Porpora, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Claude Debussy, Alban Berg, Benjamin Britten i Gottfried von Einem kao i jedne za pozorište ekskluzivno razrađene verzije  Richard Wagnerovog Prstena, novo fokusiranog u tri večeri: Triologija prstena.

www.theater-wien.at

RAIMUND POZORIŠTE: I AM FROM AUSTRIA – Rainhard Fendrichovi najveći hitovi pronašli su konačno put ka sceni. Najnovija produkcija je veliki novi mjuzikl pun vica, šarma i romantike, iznenađujući i dodirljiv, sa pričom oko ljubavi, prijateljstva i porodice. Premijera  I AM FROM AUSTRIA održat će se 16. septembra 2017. u pozorištu Raimund Theater.

austria.musicalvienna.at

RONACHER: PLES VAMPIRA – Kultni mjuzikl vraća se povodom 20. jubileja 30. septembra 2017. u Beč na mjesto svoje premijere. Već preko osam miliona ljudi širom svijeta su zajedno sa profesorom Abronsiusom i Alfredom išli u lov na vampire.

vampire.musicalvienna.at

BEČKA GRADSKA DVORANA

Bečka gradska dvorana je sa preko 300 manifestacija i jedim milionom posjetioca godišnje austrijski najveći centar za manifestacije. U centralnom položaju stoje šest sala neovisno jedna o drugoj sa kapacitetom od 25.363 osoba na raspolaganju.

Jedan od faktora uspjeha bečke dvorane je njena multifunkcionalnost u ponuđena fleksibilnost: Svaka vrsta manifestacije je moguća. Od rok koncerta do opere i baleta, od internacionalne TV-emisije do sportskog događaja, od sajmova i glavnog okupljanja do prezentacije proizvoda.

www.stadthalle.com

DDSG Blue Danube: Noćna vožnja brodom u Beču

Moderni DDSG-brod „MS Wien” polazi svakog petka i subote, ljiti i svaki dan u ugodnu noćnu vožnju na bečkom Dunavskom kanalu. Sa broda se može otkriti živo kretanje na obali Dunavskog kanala i uživati u zalasku sunca. Ove godine je nov „Dinner Cruise“-paket koji podrazumjeva aperatif, rezevisana mjesta za stolom i 3 obroka. http://www.ddsg-blue-danube.at/linie-wien/abendrundfahrt/

TWIN CITY LINER

Prvi put će Twin City Liner biti oficijelni ambasador brenda za Festival na Dunavskom ostrvu 2017 – najvećeg Open-Air-festivala zu slobodan ulaz. Kao oficijelni Waterway Carrier nudi mornarica modernog katamarana između Beča i Bratislave vrhunac događaja koji se ove godine održava od 23. do 25 juna 2017. godine. Kao vidljiv znak brodovi će dobiti branding na velikoj površini koji će komunicirati ovogodišnju poruku “Moj grad. Moj festival” u Beču i susjednom gradu Bratislavi.

Tokom festivala Twin City Liner sa posebnim vožnjama fungira kao festivalski shuttle koji će goste iz Bratislave dovesti direktno na Dunavsko ostrvo.

www.twincityliner.com

(Eurocomm-PR)

 

 

 

 

 

Back To Top