skip to Main Content

Od 09. do 10. 11. 2016. godine u Hotelu Hills, u Sarajevu po treći put održaće se sajam RENEXPO® BiH 2016. za Zapadni Balkan.

Više od 100 dostupnih projekata biće predstavljeno stranim izlagačima i potencijalnim investitorima na sajmu u Loži za investitore iz oblasti: Vjetroenergija – Hidroenergija – Fotonapon – Biomasa –  Biogas – Energetska efikasnost – Otpadne vode i Čvrsti otpad. Svake godine na sajmovima RENEXPO®  sklopi se desetine ugovora koji unapređuju ekonomski razvoj. Ove godine u Sarajevu predstaviće se  kompanije iz više od 15 zemalja svijeta zainteresovanih za investicije i poslovanje u BiH. Biće upriličeni i B2B sastanci u središtu 3. RENEXPO® BiH između međunarodne industrije, bosanskohercegovačkih inženjera i zaposlenih na razvoju i implementaciji projekata

Za predstavnike lokalnih vlada i općina, drugog dana sajma, 10. 11. 2016. godine RENEXPO BiH organizuje besplatnu obuku za predstavnike općina o zaključivanju ugovora.  Inicijativa je potekla na zahtjev međunarodnih finansijskih institucija i investitora. Obuku na temu zaključivanja i implementacije ugovora za jedinice lokalne samouprave obaviće regionalni ekspert za ovu oblast:  Boban Đorđević, koji je ekspert za profesionalno konsultovanje tokom realizacije ugovora i pripreme odštetnih zahtijeva.

 „Uspješno učešće na tenderu“ je dvočasovni interaktivni  panel za predstavnike internacionalnih kompanija koja pokriva ključne elemente tendera u poslovima javnog sektora Bosne i Hercegovine.

Obuku će vršiti Šemsa Alić,  jedna od malobrojnih internacionalno sertifikovanih specijalista za privatno-javni sektor u jugoistočnoj Evropi, sa preko 20 godina prakse na institucionalnim i ekonomskim reformama u Bosni i Hercegovini i u regionu.

Ambasadorica SR Njemačke u Sarajevu Nj.E. Christiane Hohmann zvanično će otvoriti izložbu na Ceremoniji otvaranja prvog dana sajma, 9.11. 2016. godine. ENERGIEWENDE je jedinstvena prezentacija o tranziciji energije, koja će obuhvatiti 100m² izložbenog prostora, što predstavlja ogromnu binu za program u okviru internacionalnog događaja RENEXPO® BiH. RENEXPO® posjetioci će kroz interaktivnu prezentaciju, koja se završava kvizom znanja, uvidjeti promjene u utrošku energije i energetskih proizvoda što vodi ka suštinskoj redukciji troškova  primarne energije.

Planirane su i didjele RENERGY nagrada koje čine sastavni dio svakog RENEXPO® sajma i dodjeljuju se u tri kategorije (Istaknuta ličnost  – Istaknuta tehnologija  -Istaknut internacionalni performans u BiH), individualno i grupi ljudi koja je zajedničkim angažmanom doprinijela razvoju obnovljivih izvora energije ili energetske efikasnosti u aktuelnoj kalendarskoj godini.

Konferencije i skupovi na RENEXPO® BiH 2016:

  • Upravljanje otpadom (09. novembar 2016.)

  • Biogas konferencija (09. novembar 2016.)

  • Energetska efikasnost I dan (09. novembar 2016.)

  • Energetska efikasnost II dan (10. novembar 2016.)

  • Biomasa (10. novembar 2016.)

  • Fotonapon u BiH (10. novembar 2016.)

  • Hidro energija (10. novembar 2016.)

  • Upravljanje vodama (10. novembar 2016.) 

Back To Top