skip to Main Content

Samsung Electronics je danas objavio globalno predstavljanje nove P-serije SMART Signage uređaja, prvih premium zaslona na svijetu sa Tizen operativnim sistemom. Koristeći svestrane prednosti Tizen platforme otvorenog koda kao i performansi i upotrebljivosti, displeji P-serije, uključujući PHF modele (700nit osvjetljenje) i PMF (500nit osvjetljenje, osim 32-inčnih zaslona), će također biti prvi koji imaju poboljšanu četvrtu generaciju Samsung platformi sa SMART potpisom (SSSP 4.0).

“Predstavljanje nove serije Samsung P ekrana za digitalno oglašavanje, značajan je trenutak za naše poslovanje, koji je naše vrhunske ekrane učinio još boljima, dodatkom Tizen platforme”, rekao je Seog-Gi Kim, viši potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display u kompaniji Samsung Electronics. “Opremajući naše zaslone sa bržim i svestranijim alatima za upravljanje sadržajem, naši korisnici će biti bolje pripremljeni da riješe svoje najznačajnije izazove kad govorimo o komunikaciji prema krajnjim kupcima.“

Prednosti Open Source Platforme

Sa SSSP partnerima koji obično više vole open source platforme za standardne web API-je od zatvorenih platformi, zasloni  nove P-serije, osnaženi Tizen-om, koriste sve prednosti ove arhitekture otvorenog koda, temeljene na standardiziranoj implementaciji HTML5. Novi zasloni također će omogućiti lakši razvoj web aplikacija sa poboljšanim Tizen emulatorom i novim alatom za daljinsko ispravljanje pogrešaka.

Moćne i dugotrajne performanse

Tanki dizajn PHF (43-, 49- i 55-inčni) i PMF (32, 43-, 49- i 55-inčni) serija samostalnih zaslona su prve u Samsungovoj liniji za prikazivanje sadržaja pomoću SSSP 4.0 ojačane grafičke mašine. Kao rezultat toga, zasloni P-Serije uživaju u performansama animacije tri puta bolje nego prethodne SSSP iteracije, uključujući poboljšano vrijeme odziva i neprimjetne reprodukcije. Korisnici P-Serije koji se oslanjaju na dobitni angažman publike u stvarnom vremenu su proširili opcije za pružanje kvalitetnog sadržaja. Zasloni podržavaju neprimjetne prelaze između raznih formata, bez crnih ekrana ili prekida.

Zasloni P-serije osnaženi Tizen-om su dizajnirani za nesmetani, 24/7 rad na bilo kojem mjestu, čime se smanjuje opterećenje održavanja i samim time korisnici su mirniji. I PHF i PMF modeli imaju IP5X certifikat, koji ovjerava njihovu sposobnost za rad uz optimalnu kvalitetu kada je izložen nizu utjecaja iz okoliša što ih čini idealnim za mjesta koja su izložena prašini i prljavštini, uključujući metro stanice i autobusne terminale.

Jednostavno korištenje

Kao alternativno „sve-u-jednom“ rješenje za digitalno oglašavanje, Samsungovi zasloni P-Serije objedinjuju složene zaslonske operacije u jednu, navigacijski hub koji je lagan za upotrebu i  koji ne zahtijeva vanjske kompjutere ili uređaje za funkcioniranje. Sa novim MagicInfo Server 4.0, korisnici mogu upravljati svojim cijelim portfoliom s potpisom putem centralnog udaljenog servera koji je u stvarnom vremenu i raditi podešavanja preko pojedinačnih zaslona ili grupnih zaslona s bilo kojeg mjesta. Komplementarni skup alata uključujući web-Simulator i Tizen emulator programa, dodatno proširuju mogućnosti razvoja sadržaja, omogućujući korisnicima da izgrade i pokrenu aplikacije za upravljanje na webu direktno unutar SSSP 4.0 platforme.

Samsungova P-serija zaslona također sadrži integrirani centralizirani infracrveni prijemnik (IR) koji omogućava još lakše upravljanje. Iako skriven od pogleda, centralizirani IR je kompatibilan sa uređajima za daljinsko upravljanje i pruža bržu i lakšu navigaciju od većine standardnih zaslona, koji stavljaju IR komponentu na teže pristupačna mjesta.

Tanki dizajn za bilo koju poziciju

Dizajn male dubine (29,9 mm.) i uskog okvira (6,9 mm) čini Samsungovu P-seriju među najtanjim na tržištu. Ovaj kompaktan dizajn proširuje mogućnosti implementacije, te omogućuje kompanijma gdje postoji problem s prostorom da se povežu sa auditorijem na mjestima koja su prije bila neiskorištena. Osim toga, uski okvir osigurava da će gledaoci ostati fokusirani na sadržaj koji se prikazuje prije nego na sam zaslon.

Pošto zasloni P-serije sa Tizen-podlogom ulaze na tržište, nekoliko istaknutih kompanija je već prepoznalo njihovu sposobnost za poboljšanje poslovanja i poslovnog rasta. Signagelive, globalni provajder usluga baziranih na platformi s digitalnim potpisom cloud tehnologija, nedavno je premjestio svoj media player softver na SSSP 4.0. Implementacija čini Signagelive platformu u potpunosti kompatibilnom sa Samsungovom Smart linijom, i ubrzava raspoređivanje korisnika.

Back To Top