skip to Main Content

Kompanije BH Telecom i Huawei predstavile su juče, u Sarajevu, Huawei P9, novi mobilni uređaj koji je zadivio i najzahtjevnije ljubitelje pametnih telefona širom svijeta.  Izuzetnost ovog mobilnog uređaja ogleda se u dvostrukoj leđnoj kameri od 12 megapiksela koja omogućava brzo i precizno fokusiranje u svim uslovima.

Predstavljen Huawei P9d

«Huawei je ponovo korak ispred ostalih kada je u pitanju kvalitet kamere, koju je ovaj put kreirala kompanije Leica, svjetski lider u proizvodnji optike. Dual kamera pruža korisnicima mogućnost pravljenja fantastičnih fotografija u boji, ali i izuzetno kvalitetnih crno-bijelih fotografija. Kada rade zajedno, kamere postižu 50 posto bolji kontrast i primaju tri puta veću količinu svjetla, što rezultira boljim fotografijama u mraku, ali i u uslovima slabe svjetlosti uopće», poručio je Dalibor Ritan, direktor prodaje u kompaniji Huawei BiH.

Ono što ovaj mobilni uređaj od 5,2 inča izdvaja od konkurencije je i njegov elegantni dizajn. Smješten je u aluminijsko kućište i opremljen je baterijom od 3.000mAh i Kirin 955 octa-core procesorom koji kompanija Huawei sama proizvodi.

«Zaista smo ponosni što našim cijenjenim korisnicima možemo ponuditi novi Huawei P9 mobilni uređaj koji će im ponuditi jedno novo iskustvo koje do sada nisu imali priliku doživjeti. Huawei P9 zaista se potrudio da zaštiti privatnost svojih korisnika i njihovih informacija. Poboljšani senzor otisaka prstiju omogućava korisnicima personaliziranu zaštitu uređaja koja sprečava nelegalno korištenje uređaja, a korisnicima osigurava brz i siguran pristup. Huawei P9 bit će u ponudi BH Telecoma, s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete», naglasio je Duljko Hasić, v.d. izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

Back To Top