skip to Main Content

553fa388 0d2c 4312 B9e2 4b25b0094cfb Vlada Tk Zgrada Il Preview

 

U Vladi Tuzlanskog kantona juče je predstavljen prvi online info pult na području Bosne i Hercegovine za podršku i pomoć malim i srednjim preduzećima.

Online info pult je pokrenut s ciljem pružanja što kvalitetnijih uslova za pokretanje novog biznisa, te poslovanje trenutnih malih i srednjih preduzeća i obrtnika.

Ovaj web alat omogućava svim općinama na području Kantona, te općinama Modriča i Odžak da predstave svoje komparativne prednosti i istaknu ih na jednom mjestu.

Online info pult je rezultat višemjesečnog rada velikog tima, koji je dao doprinos razvoju TK, kazao je  na pres-konferenciji ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić.

Istakao je da TK i općine Modriča i Odžak imaju na raspolaganju od danas moderan sistem info pulta, koji će doprinijeti većoj vidljivosti i konkurentnosti kako privrede TK, tako i općina Odžak i Modriča, te područja sjevero-istočne BiH.

U okviru ove web stranice  postojećim privrednicima i obrtnicima, te svima onima koji žele da pokrenu vlastiti biznis bit će dostupne sve relavantne informacije o pokretanju ili razvoju poslovne aktivnosti, odnosno o investiranju u ciljnom području.

Projekat je već javno dostupan svim građanima, ali će još neko vrijeme biti u testnoj fazi na adresi http://registarmsp.azurewebsites.net.

Online info pult realiziran je u saradnji Ministarstva razvoja i poduzetništva TK i Nezavisnog biroa za razvoj.

Back To Top