skip to Main Content

Ismar Alagic

 

BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Tešanjskom razvojnom agencijom (TRA) organizirali su u ovom gradu pripremnu radionicu za učešće na predstojećem Sarajevo Business Forumu (SBF). Vodeća investicijska konferencija koju već sedmu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom najavljena je za 4. i 5. maj u Sarajevu.

Ismar Alagić direktor TRA naglasio je da Općina Tešanj predstavlja jedan od najpozitivnijih primjera u BiH u ekonomskom smislu, budući da petu godinu zaredom bilježi rast broja poslovnih subjekata, povećanje njihovog prometa, povećanje izvoza i investicija, te povećanje broja zaposlenih. Ova Općina je za pivrednike koji investiraju na području Općine Tešanj omogućila različite poreske olakšice.

Alagić je istakao kako su konferencije kao što je Sarajevo Business Forum od izuzetne važnost za našu zemlju te da otvaraju mogućnosti daljnjeg unapređenja poslovnog ambijenta u regionu.

Inače, tešanjski kraj je poznat po uspješnim porodičnim biznisima, koji znaju iskoristiti potencijale koje posjeduju. Učesnici radionice, privrednici iz ovog grada, izrazili su spremnost da učestvuju na SBF sa projektima iz industrijske proizvodnje, poljoprovrede, turizma i usluga.

(Poslovne novine)

Back To Top