skip to Main Content

Oduzeti Mobiteli I Tekstil

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli u Bijeljini mobilne telefone i prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM, dok je na tržnici Arizona oduzeta razna tekstilna roba u vrijednostivod 26.130 KM. Oduzeta roba se nezakonito prodavala na tržištu BiH.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju tekstilne robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe kod jednog pravnog lica na tri lokacije na Tržnici Arizona. Prilikom izvršenih provjera obračuna i plaćanja indirektnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i izvršenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog porijekla. Radilo se o raznoj tekstilnoj konfekciji u vrijednosti od 26.130 KM. Roba je privremeno oduzeta, a protiv pravnog lica i odgovorne lica u pravnom licu, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na osnovu obrađenih informacija o krijumčarenju mobilnih aparata i prateće opreme iz susjednih zemalja u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla pomenute robe na tri lokacijje u Bijeljini. U tri prodajna objekta pronađeni su mobilni aparati i prateća tehnička oprema u vrijednosti od 30.000 KM, za koje nije postojala prateća dokumentacija o porijeklu robe. Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika radnji iz Bijeljine, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Back To Top