skip to Main Content

Schneider Electric

 

Kompanija Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, objavila je kako je prema popisu analitičke kuće Gartner – Gartner Supply Chain Top 25 za 2016. godinu zauzela 18. mjesto, te tako po prvi puta ušla među 25 najboljih svjetskih proizvođača rješenja za upravljanje lancem snabdijevanja. Uz popis najboljih proizvođača rješenja za upravljanje lancima snabdijevanja navode se i njihove najbolje prakse i poslovne strategije. Schneider Electric napredovao je prema popisu s prošlogodišnjeg 34. mjesta na 18. mjesto ove godine.

Annette Clayton

To je veliko priznanje – kako za kompaniju, našu Life is On tržišnu strategiju i naše zaposlenike koji su svakodnevno posvećeni postizanju izvrsnosti u ispunjavanju obećanja koje dajemo našim korisnicima“, izjavila je Annette Clayton, izvršna potpredsjednica Odjela za razvoj rješenja za lance opskrbe u tvrtki Schneider Electric. „Cilj nam je našoj velikoj globalnoj bazi korisnika ponuditi sve ono najbolje što pruža naš, svakom korisniku posebno prilagođen, pristup izradi rješenja za lanac snabdijevanja. Vjerujemo da ulazak u globalni Gartnerov popis najboljih 25 kompanija u segmentu rješenja za lanac snabdijevanja dodatno potvrđuje naš položaj na tržištu i našu strategiju proizvodnje najboljih rješenja, prilagođenih jedinstvenim izazovima svakog našeg korisnika“.

Gartner je izdvojio 25 najboljih proizvođača rješenja za upravljanje lancima opskrbe na temelju dvije komponente: uspješnosti poslovanja i mišljenja analitičara. Najboljih 25 izabrano je s godišnjih popisa poslovnog časopisa Fortune Global 500 i popisa poslovnog časopisa Forbes Global 2000.

Analitičari kompanije Gartner svoj popis izvode na temelju glavnog popisa kompanija koji se sastoji od kombinacije popisa poslovnog časopisa Fortune Global 500 i popisa poslovnog časopisa Forbes Global 2000. U nastojanju da se popis napravi što preciznije i u skladu s inflacijom i rastom koji su veće kompanije u svijetu iskusile tokom 2015. godine, ograničenje ostvarenog ukupnog prihoda povećano je s 10 na 12 milijardi dolara.

Back To Top