skip to Main Content

PrijelazGorica

 

U potpunosti novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica, između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, ove je nedjelje pušten u rad u punom kapacitetu.

Na ovaj način Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH završila je izgradnju još jednog savremenog graničnog prelaza.

Novi granični prelaz Gorica urađen je u skladu sa svim standardima Evropske unije kako bi zadovoljio sve neophodne potrebe za promet putnika i roba, te posebno roba koje zahtijevaju fitosanitarni inspekcijski nadzor.

Prelaz ima ukupno pet traka, dvije za ulaz u BiH, dvije za izlaz i jednu reverzibilnu, dodatnu traku za otvaranje u onom pravcu gdje se pojave veće gužve.

IZ UIO je danas saopćeno da ovaj prelaz urađen na način da postoji dio za putnički promet i dio za teretna motorna vozila.

Na terminalu koji se nalazi uz sam granični prelaz smještene su i sve inspekcijske službe koje su neophodne s obzirom na kategorizaciju graničnog prelaza i dozvoljenu vrstu roba koje mogu prelaziti na ovom prijelazu.

Početak radova na izgradnji novog graničnog prelaza Gorica bio je u decembru 2015. godine, a u u potpunosti je završen u roku od šest mjeseci.

Izgradnja novog graničnog prelaza Gorica ukupno je koštala 1,6 miliona KM.

Back To Top