skip to Main Content

TTU Tuzla

 

 

Na njihov poziv, jučerašnjem sastanku bivših radnika Tvornice transportnih uređaja d.d. Tuzla u stečaju, uime Vlade Federacije BiH, prisustvovao je savjetnik federalnog premijera Suvad Osmanagić.

Bivši radnici su se, prema njihovim riječima, okupili da bi još jednom ukazali na sporost u rješavanju problema radnika i statusa ovog preduzeća. Na sastanku je istaknuto da Vlada FBiH na bilo koji način nije utjecala na dešavanja koja su TTU d.d. Tuzla dovela u stanje u kojem se danas nalazi, ali će u saradnji s Vladom Tuzlanskog kantona učiniti sve u okviru svojih zakonskih ovlaštenja da budu nađena rješenja problema.

Kako je nad ovim privrednim društvom u toku stečajni postupak, što je isključivo sudski postupak, Federalna vlada će putem organa ovog postupka, Skupštine i Odbora povjerilaca, u kojima kao najveći povjerilac ima svoje predstavnike, ubrzati rješavanje ovog pitanja. Jedan od načina je reorganizacija i formiranje nove kompanije od Tvornice transportnih uređaja Tuzla, u čemu će, kao primarni korisnici njenih usluga, učestvovati JP  Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i RMU “Banovići” d.d. Banovići.

Nakon višesatnog sastanka svi učesnici, a naročito predstavnici radnika, iskazali su zadovoljstvo postignutim dogovorom i naporima Vlade FBiH da na adekvatan način bude riješen status Tvornice transportnih uređaja Tuzla u stečaju.

 

Back To Top