skip to Main Content

Utorak, 15. august, na Sarajevsko After Film-u, rezervisan je za hip-hop. Bad Copy, beogradski hip hop trio, kojeg čine reperi Sky Wikluh, Ajs Nigrutin i Timbe, zabavit će vas pjesmama prepoznatljivim po duhovitim tekstovima i žargonu kojeg koriste. Izdali su četiri  studijska izdanja “Orbod mebej” (1996), “Sve sami hedovi” (2003), “Najgori do sada” (2006) i “Krigle” (2013), na kojima su sarađivali sa poznatim imenima domaće hip hop scene, poput Škaba, Eda Maajke, Bvane i mnogih drugih. Poznati su po hitovima kao što su “Uno Due Tre”, “Idemo odma”, “Bad Copy žoor”, te “Esi mi dobar” i “Ljubav ili pivo”.

Predgrupa su hip-hop clubbing pokret Insani u Membrani, DJ dvojac Kontre i Merakoona iz Sarajeva koji su 2013. počeli djelovati pod ovim imenom kada su prvi put zajedno uradili DJ set.

U srijedu, 16. augusta, Sarajevsko After Film će ugostiti grupu Skroz, koja je nastala u Sarajevu 1996. godine, a čine je Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature). Bh. publici prvi put su se predstavili s pjesmom “Sve sam jači” , a iskorak na regionalno tržište ostvarili su 2005. sa pjesmom “Srušio sam stan”.

Objavili su tri albuma – Skroz, Savršeni Organizam i Regija te pet samostalnih singlova – Afganistan, Igraj Bosno, Amerikanac, Raj  te Vila. Tokom višegodišnjeg djelovanja održali su mnogo koncerata na prostoru bivše Jugoslavije te uspješno sarađuju sa Dinom Šaranom, Sejom Sexonom, Elvisom J Kurtovichem, Edom Maajkom, Srđanom Todorovićem i Branislavom Trifunovićem. Predgrupa su im sarajevski bend Starbridge, koji je nosioc specifičnog zvuka koji je nastao kao sinergija različitih muzičkih žanrova, pa izvode progresivni rock kroz koji se prožima čak i orijentalni melos.

Koncerti počinju u 22.00, a karte po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima i web stranici kupikartu.ba.

 

Back To Top